Psihoterapie

Psihoterapie Adulți

Psihoterapia Jungiană sau analitică s-a născut din abordarea Freudiană când C.G. Jung a ales să se despartă de Sigmund Freud în 1913. Jung a subliniat imporanța analizei simbolurilor în vise. Psihoterapia Jungiană dă mai puțină importanță sexualității reprimate, fără să o nege și se concentrează pe rezolvareea conflictelor din copilărie care afectează calitatea vieții prezente. Analiza Jungiană se desfășoară face-to-face, include și analizee viselor dacă pacientul alege să facă asta și încearcă să construiască un dialog coerent între conștient și inconștient. Visele, basmele, miturile și simbolistica religioasă ne sprijină spre o mai bună înțelegere a impulsurilor inconștiente și a modului în care funcționăm.

Psihoterapie Copii

Lucrez cu copii între 4-12 ani dar și adolescenți. Motivele pentru care părinții decid să aducă copilul în psihoterapie pot fi problematici școlare și de învățare, PTSD ( sindrom post traumatic ), atașamente toxice, trauma abandonului, anxietate, insomnii, dependențe, comporamente opoziționale și tulburări relaționale. Un alt aspect important în psihologia copilului este reprezentat de situațiile familiale cum ar fi: adopția, separarea părinților, divorț, coșmaruri, neglijența unuia dintre părinți sau abuzul. Metodele pe care le folosesc în lucrul cu copiii sunt Sandplay și terapia prin joc (desen, povești, joacă proiectivă etc.). Atunci când lucrez cu minori, implic atât părinții cât la nevoie și familia extinsă.

Psihoterapie Cuplu

Terapia de cuplu în abordarea Jungiană nu este menită să fie una pe termen lung; ea își propune să oglindească paternurile disfuncționale ale fiecărui individ și motivele pentru care relația a încetat să mai fie satisfăcătoare. O dată ce ambii parteneri de cuplu înțeleg ce se întâmplă în relația lor, terapeutul împreună cu ei poate începe să construiască noi cadre relaționale și să lucreze în direcția atingerii scopului propus de cei doi parteneri. De cele mai multe ori, îmbunătățirea paternurilor de comunicare rezolvă multe problematici; de asemenea explorarea și sublinierea complicațiilor psihodinamice de cuplu pot duce la o mai bună înțelegere reciprocă. A fi înțeles de către partenerul tău de cuplu și a te înțelege pe tine înseamnă să fii deschis să lucrezi paternuri emoționale ascunse și complexe parentale provenita din familia ta de origine.

Întrebări frecvente

 • înveți să-ți gestionezi eficient emoțiile și cum să faci față unor situații care îți provoacă anxietate
 • înveți să privești schimbarea dintr-o altă perspectivă și să dai un nou sens vieții tale
 • dobândești abilități de comunicare și relaționare sănătoase atât în viața personală cât și în cea profesională
 • învești să gestionezi pierderile din viața ta (separare, divorț, loc de muncă, pierderea unei persoane dragi)
 • înveți cum să faci față unor perioade mai solicitante ce pot să apară în viața ta personală sau profesională
 • înveți cum să faci față unei crize existențiale ce apare in viața de cuplu sau în viața profesională
 • îți descoperi nevoile emoționale și calea spre împlinirea lor
 • Prima ședință este gratuită și hotărâm împreuna dacă continuăm să lucrăm;

 • Durata ședinței este de 50 de minute;

 • Ședințele se pot desfășura atât online pe platforma zoom cât și în format fizic

 • Vom discuta numai despre ce conținut alegi tu să aduci;

 • Prima ședință nu este o ședință de terapie propriu-zisă ci reprezintă mai degrabă o modalitate în care eu încerc să te cunosc și să îmi dau seama dacă îți pot fi de folos, iar tu ai ocazia să îți dai seama dacă îți este confortabil să lucrezi cu mine.

 • Prezența unor simptome cum ar fi: anxietate, atacuri de panică, depresie, dificultăți în viața sexuală, fobii, problematici emoționale, familiale sau de cuplu, insomnii etc

 • Diagnostice de patologie psihică

 • Analiza persoanală din dorința de a îți crește calitatea vieții

Respectarea confidențialității este unul dintre pilonii principali ai psihoterapiei. Ceea ce se discută în cadrul ședințelor rămâne strict între terapeut și pacient. Din punct de vedere legal și etic, eu nu am voie să dezvălui nimănui conținutul ședințelor de psihoterapie și nici identitatea persoanelor cu care lucrez. Există doar 3 excepții de la regula confidențialității și acestea se aplică în cazuri extrem de rare în care plănuiești să pui în pericol viața ta sau a altor persoane, situații de abuz asupra unui minor sau vârstnic. Dacă ai întrebări despre limitele confidențialității, te rog sa mi le adresezi în cadrul primei întâlniri.