Ce este psihoterapia?

Psihoterapia reprezintă un proces colaborativ care implică participarea activă atât a terapeutului cât și a clientului. Psihoterapeuții sunt persoane specializate care sprijină individul, cuplurile sau familiile să exploreze și să rezolve pattern-uri comportamentale și emoționale care îngrădesc dezvoltarea psihică sănătoasă. 

Nu sunt convins/ă că vreau să încep psihoterapia acum. Cum mă pot decide?

Recomand o sesiune de evaluare. În cadrul acelei sesiuni, putem explora împreună situația dvs. curentă, precum și întrebările și nelămuririle despre psihoterapie. Putem stabili împreună dacă psihoterapia vă este utilă în acest moment și dacă există o compatibilitate psihoterapeut-client. În cadrul acestei sesiuni, vă pot prezenta care sunt avantajele, dar și limitele procesului terapeutic. 

Cât de dese sunt ședințele de psihoterapie? Cât durează o ședință? Câte ședințe sunt necesare?

In mod normal, ședințele de terapie sunt săptămânale. În funcție de problematica clientului și de aspectele pe care este concentrat procesul terapeutic, putem decide împreună frecvența ședințelor. Există perioade în care ședințele sunt în număr de 2-3 pe săptămână și perioade cu o frecvență mai redusă. Totuși, pentru a exista o continuitate  în procesul terapeutic, frecvența ședințelor recomandată de mine este de minim o dată pe săptămână. 

O sesiune de psihoterapie individuală durează 50 de minute. Sesiunea de cuplu durează 90 de minute. Este totuși imposibil de estimat cu exactitate cât durează ședința inainte de a avea un prim contact cu clientul. În funcție de disponibilitatea de timp și la cererea clientului, ședințele se pot prelungi. 

Psihoterapia de orientare jungiană este o formă de terapie de lungă durată, implicând o analiză de profunzime a aspectelor psihicului uman. Totuși, durata procesului terapeutic este fixată de comun acord cu clientul. Există persoane care aleg să parcurgă un proces de terapie în decursul mai multor ani, dar sunt și cazuri în care o persoană alege să vină în terapie pentru o problematică singulară și să încheie procesul terapeutic când simptomatologia respectivă s-a remis. 

Cât costă o ședință de psihoterapie? 

Prețul unei ședințe de psihoterapie poate să difere în funcție de durată sau formă (individuală, de cuplu, familială). Pentru detalii legate de cost, vă rog să mă contactați telefonic/email. În situații speciale, se pot face reduceri astfel încât procesul terapeutic să nu fie întrerupt. Este foarte important să-mi adresați direct problematicile financiare, pentru a încerca să găsim împreună o soluție confortabilă atât pentru mine cât și pentru dvs.